200g čerstvých špenátových lístků
8 malých steheních řízků
9 lístků koriandru
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (jemě nasekaná)
800g konzervované cizrny (bonduelle)
šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř na dochucení.
jogurtový dresink:
200 ml nízkotučného bílého jogurtu
2 stroužky česneku (prolisované)
1/2 lžičky sladké papriky
ůl a pepř na dochucení.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny ingredience na jogurtový dresink dobře promíchejte v misce. Chuť pak dotáhněte solí a pepřem a nechte uležet v chladničce.
Každý kuřecí řízek naklepejte, osolte a posypte několika listy špenátu a koriandru, lehce srolujte a svažte kuchyňskou nití.
Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu a restujte cibuli za občasnéhp promíchávání, dokud nezměkne. Přidejte propláchnutou a okapanou cizrnu, 1/2 šálku vody a podle chuti osolte a okořeňte. Nepřikryté vařte 8-10 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Přidejte zbývající špenát a 1 minutu rychle míchejte. Dochuťte citronovou šťávou a rozdělte na talíře.
Kuřecí maso grilujte či pečte na plechu pokrytém pečícím papírem a pokapaným olivovým olejem asi 4 minuty z každé strany, až bude maso pěkně propečené. Kuře podávejte s cizrnou a jogurtovým dresinkem.