
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Gratinovaný rybí filet z Pangase
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Brambory i brokolici si můžeme předvařit den předem. Zapékací nádobu lehce vymázneme olivovým olejem a poklademe plátky oloupaných vařených brambor a osolíme bylinkovou nebo mořskou solí. Na brambory položíme rybí filety, které jsme lehce nasolili. Na filety rozložíme plátky sýra s modrou plísní a na sýr brokolici, kterou jsme rozebrali na růžičky, na plátky překrájeli a osolili. Připravíme bešamelovou omáčku dle návodu níže. Já jsem na másle osmahla špaldovou jemně mletou celozrnnou mouku, která má senzačně oříškovou chuť. Mouka se rozředí mlékem a chuť bešamelu zvýrazníme špetkou strouhaného muškátového oříšku a pepře. Použila jsem pepř zelený, který v tomto jídle pikantně vyniká a chuťově dokonale harmonizuje. Ještě horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené jídlo v zapékací nádobě a rozpálíme horkovzdušnou troubu na 180 °C. Od doby, kdy vložíme do trouby, máme 35 minut času pro sebe. Po této době bešamel na povrchu jemně zezlátne a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami, pepřovým mlýnkem ještě několikrát strouhneme čerstvě mletého zeleného pepře a můžeme se do jídla pustit. Tohle jídlo vás nezklame.
Základní pravidlo pro bešamelovou omáčku běžné hustoty je v použití:
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
1 šálek (2dl) mléka
sůl
muškátový oříšek
pepř
kořenit však s mírou sobě vlastní a jídlu neubližující ;)
množství bešamelové omáčky upravte dle potřeby
Základ omáčky tvoří jíška, kterou připravíme z kvalitního másla a na něm opražíme hladkou mouku. Až mouka jemně zavoní a ještě nestačí přeměnit svou barvu, přidáme do základu mléko a omáčku provaříme do zhoustnutí. Nakonec omáčku lehce osolíme a okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Gratinovaný rybí filet z Pangase, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/gratinovany-rybi-filet-z-pangase">Recept: Gratinovaný rybí filet z Pangase</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Gratinovaný rybí filet z Pangase:

Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|