
|
Recept na Fazole po týnsku
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Namocíme fazole vecer pres noc, uvaríme do mekka (lze i v tlakovém hrnci), na oleji osmazíme cibuli, na cibulový základ dáme krátce oprazit cesnek a velmi krátce papriku, pridáme maso nakrájené na kousky. Opeceme ze vsech stran, podlejeme vodou a dusíme (u hovezího masa vrele doporucuji dusit v tlakovém hrnci). Po zmeknutí maso vyjmeme a zapracujeme do fazolí a dál prohríváme. Na vydusený tuk s cibulovým základem pridáme hladkou mouku, dukladne zamícháme aby nebyly hrudky, oprazíme. Prilejeme vodu nebo vývar a udeláme svetlou jísku, tu zapracujeme do fazolí. Pridáme korení dle libosti - lze pepr, saturejku, kari, pálivou papriku nebo ruzné smesi koreni. Necháme asi 20 minut opatrne provarit - pozor pripaluje se, aby se ztratila mouková príchut Podáváme s chlebem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Fazole po týnsku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/fazole-po-tynsku">Recept: Fazole po týnsku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Fazole po týnsku:

|