|
| Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
|
Fazole po týnsku | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: fazole bílé nebo barevné | ||||||||
|
Popis: Namocíme fazole vecer pres noc, uvaríme do mekka (lze i v tlakovém hrnci), na oleji osmazíme cibuli, na cibulový základ dáme krátce oprazit cesnek a velmi krátce papriku, pridáme maso nakrájené na kousky. Opeceme ze vsech stran, podlejeme vodou a dusíme (u hovezího masa vrele doporucuji dusit v tlakovém hrnci). Po zmeknutí maso vyjmeme a zapracujeme do fazolí a dál prohríváme. Na vydusený tuk s cibulovým základem pridáme hladkou mouku, dukladne zamícháme aby nebyly hrudky, oprazíme. Prilejeme vodu nebo vývar a udeláme svetlou jísku, tu zapracujeme do fazolí. Pridáme korení dle libosti - lze pepr, saturejku, kari, pálivou papriku nebo ruzné smesi koreni. Necháme asi 20 minut opatrne provarit - pozor pripaluje se, aby se ztratila mouková príchut Podáváme s chlebem. |