1/2 kg vařených brambor
200 g krupky (lámanka)
2 celá vejce
250 g měkké uzeniny
1 středně velká cibule
1 palička česneku
100 g nakrájeného špeku či slaniny
majoránka,sůl
1 lžíce sádla
1 sáček kysaného zelí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory uvaříme a na jemném struhadle nastrouháme. Krupky uvaříme téměř do měkka. Před vařením je ně-kolikrát opláchneme a při vaření občas zamícháme. Obě suroviny dáme do misky, přidáme vajíčka, nadrobno nakrájenou uzeninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek , majoránku a vypracujeme polo-tuhé těsto.
Z něho vytvoříme šišku, kterou vložíme do vymaštěného pekáče, obložíme na plátky nakrájeným špekem či slaninou a za občasného polévání výpekem pečeme dozlatova.
Jako přílohu podáváme kyselé zelí vařené či syrové, hlávkový salát atd