150 ml vody
2 lžíce rozpustné kávy
100 ml amaretta
3 žloutky
100 g krupicového cukru
300 g mascapone (žervé nebo tvarohu)
500 ml smetany ke šlehání
10 g želatiny
100 ml vody do želatiny
400 g cukrářských piškotů
50 g čokolád.hoblinek
kakao na posypaní
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kávu zalijeme horkou vodou,necháme vychladnout a ochutíme likérem.Žloutky s cukrem vyšleháme na horké vodní lázni do pěny.Mascarpone smícháme s 300ml ušlehané
šlehačky a přidáme teplou žloutkovou pěnu.Dobře promicháme a na konec přidáme rozpuštěnou želatinu.
Formu vyložíme piškoty,na ně rozetřeme1/3krému a položíme piškoty,namočené do rozpuštěné kávy.Potřeme krémem a opakujeme dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Dáme do chladničky zatuhnout.
Sejmeme formu,strany dortu potřeme šlehačkou a obalíme
v čokoládových hoblinkách.Ozdobíme šlehačkou a posypeme
kakaem.