| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Vepřové maso > Prorostlé (bůček, plecko, krkovička) Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Domácí sulc

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:30
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 4176x / 2x
Přidáno/změněno: 21.6.2015
Kategorie: - Maso - Vepřové maso - Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
- Příprava pokrmů - Kuchyně studená - Aspiky

Inredience:

jedno větší zadní vepřové koleno (1-1,20 kg)
3-4 lžičky soli (prvně raději 3 a ne vrchovaté)
2 bobkové listy
5 kuliček no­vého koření
20 kuliček pepře
5 stroužků česneku
2 l vody
drcený pepř



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Koleno očistíme od štětin (mů­žeme i opálit nad plamenem plynu či svíčky), na 2-3 místech prořízneme až na kost, dáme do papiňáku, přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkové listy, zalije­me vodou (2 litry - koleno je zalito) a vaříme hodinu a čtvrt až ho­dinu a půl (maximálně) do měkka.

Vyndáme z hrnce, odřízneme kůži, maso (libové i tučnější) nakrájíme na drobnější kostky (nejvýše 2x2 cm), dáme do pekáče, zalijeme 1,5-1,75 l přecezeného vývaru, přidáme lisovaný česnek a na masovém strojku semletou kůži z kolena. Promícháme vařečkou, dle chuti dokořeníme (dáváme si pozor - pokud se budeme držet výše uvedených proporcí, měla by ta masa být koře­něná přesně), necháme vychladnout v místnosti (občas mícháme) a potom dáme tuhnout do ledničky.

Pokud by se nám zdál sulc druhý den méně zatuhlý, musíme při jeho dalším děláni vařit s kolenem 1 vepřovou nožičku nebo kus kůže zhruba 10x15 cm, aby byl sulc dostatečně pevný (kůže může být i z bůčku), raději dáme nožičku nebo kůži už napoprvé. Usazené sádlo na povrchu sejmeme a většinou nepoužíváme.

Doporučená příloha:
drcený pepř, krájená cibule, sůl, ocet, čerstvý chléb či pečivo - vše podle chuti. A pivko.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Domácí sulc:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Hustopečský kotouč 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Vepřové po kanadsku 10.11.
Maďarský kotlík 24.10.
Pangasius s krkovicí v alobalu 24.10.
Vepřové koleno jedna báseň 14.08.
Vepřové válečky 14.08.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0817s norob)