|  
 
 | 
  
    |  | Recept na Dietní aspik |  |  |  |  | 
 Postup přípravy:
 Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod. 
 
  |  | Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Dietní aspik, zkopírujte si následující kód: |  |  
  |  | | <a href="http://www.varimerecepty.cz/dietni-aspik">Recept: Dietní aspik</a> | 
 |  |  
  |  |  |  | 
 
  Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Dietní aspik:
 
 
  
 |