| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Omalovánky | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dietní aspik


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2014

Ingredience:

1 balíček práškové želatiny (40 g)
2 vejce vařená natvrdo
200 g kuřecí šunky vcelku
400 g sterilované sladkokyselé zeleniny (včetně nálevu)

Popis:

Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod.


Jít na recept Dietní aspik >>