240 g hladké mouky
120 g tuku
60 g ovocného cukru
40 g diabetického sladidla
80 g na kousky nasekané mléčné diabetické čokolády
1 vejce
2 lžíce kakaového prášku
4 lžíce rozehřáté bílé dia čokolády
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V míse promícháme mouku s kakaovým práškem, oběma cukry. Přidáme nakrájený tuk, vejce. Zpracujeme vláčné hladké těsto, do kterého dáme čokoládu. Těsto necháme v chladu ve fólii odpočinout. Těsto rozválíme mezi fóliemi na plát cca 3 mm silný, vykrájíme z něj větší a menší hvězdičky, které následně pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180°C asi 10-12 minut. Po vychladnutí přilepíme malé hvězdičky čokoládou na větší a zbylou čokoládou ozdobíme jejich povrch.