Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme
HomePack3000 - PC doma
VeseleHry.cz
Pletení pro radost
Recepty doma - zdarma
Pletené oděvy
Software for you...
FitLinie - zhubnou, zesílit
Formix SE - tisk formulářů
Rybar - profi záznamník
Hromadná pošta
FormOffice - data, tisk, přehledy



recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Recept na Chléb s máslem - má každodenní večeře

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:10
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 1167x / 7x
Přidáno/změněno: 27.8.2011
Kategorie:

Inredience:

kostka másla
bochník chleba



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Nabrousíme nůž. Pro tento účel nám dobře poslouží středně jemný brousek 8950/02. Čepel nože naplocho položíme na navlhčený brousek a krouživými pohyby nůž brousíme. Nejprve z jedné, pak z druhé strany. Pokud jsme připraveni a nůž je řádně nabroušen nakrájíme na plátky nejprve máslo (to proto aby trochu změklo a dobře se roztíralo). Kostku vybalíme z papírového obalu a položíme na dubové, bukové, či třešňové prkénko o rozměrech 20x30cm. Smrk zásadně nedoporučuji! Pokud takové prkénko nemáte zrovna po ruce, nechte pod kostkou másla alespoň papír, ze kterého jste ho vybalili. Tento papír zabrání sklouznutí másla z desky stolu. A nyní k samotnému řezu:
[pro praváky] Zaujmeme stabilní postoj (ten je velmi důležitý) s levou nohou mírně v před. Nůž držíme v pravé ruce, máslo přidržujeme třemi prsty levé ruky a to palcem na jedné straně a ukazovákem a prostředníkem na straně druhé. Nyní přeneseme váhu ze zadní pravé nohy na levou přední nohu, mírně se zhoupneme v kolenou a předkloníme se nad desku stolu. Z kostky másla krájíme tenké plátky. Ty by však neměly být tenčí než 1mm a v žádném případě silnější než 2mm. Doporučuji tedy krájet plátky o tloušťce 1.5mm. Nakrájené plátky dáme stranou aby nám nepřekáželi, a abychom měli na desce pracovního stolu dostatek prostoru. Pracovní stůl máme volná a tak se můžeme pustit do krájení chleba. Postup je velice podobný: Uchopíme stejný nůž do pravé ruky (jestli je nůž tupý, opakujte broušení...postačí k tomu hrubší brousek 9743/01) Zaujmeme stabilní postoj s levou nohou mírně v před. Chléb pevně přitlačujeme k desce stolu aby nám nesklouzl. Pomalu přeneseme váhu na ze zadní pravé nohy na přední levou (POZOR - zde je přenesení váhy skutečně důležité, snadno by mohlo dojít k úrazu. Pokud se na to necítíte a je to Váš první řez, natrénujte si to raději nad prázdnou a uklizenou deskou stolu. Ujistěte se zároveň, že se kolem Vás nepohybují žádní lidé ani jiní živí tvorové) a nyní, nyní vedeme příčný řez a tím vytvoříme plátek o tloušťce 1.43 cm. Dbáme při tom nejvyšší možné opatrnosti a to hlavně na ukazováček levé ruky...snadno by mohlo dojít ke zranění. Nakrájené plátky chleba si odložíme vlevo, nakrájené máslo vpravo, zaujmeme uvolněný postoj, chleba na placoto položíme na dlaň levé ruky, z boku jemně přidržujeme prsty. V pravé ruce držíme nuž (jeho ostrost v tuto chvíli není důležitá). Nožem nabereme plátek másla, položíme a položíme na chléb. Tento postup ještě jednou zopakujeme. Nemusíme mít strach, že bychom cokoli zkazili. Na krajíci máme tedy položeny dva plátky másla. Nožem na placoto uvolněně přejíždíme po chlebu od jednoho kraje ke druhému. Tim máslo roztíráme. Pokud by se vám vrstva másla na krajíci zdála příliš slabá, klidně ještě jeden plátek másla přidejte. po namazání všech krajíců servírujeme na čistém, suchém talíři. Doporučuji podávat se slánkou, aby si každý mohu svůj krajíc dle chuti osolit. [pro leváky je postoj a držení opačné]. Přeji Vám DOBROU CHUŤ
PS.: už se těším na příští vydání...to jsem si pro Vás připravil vaření čaje, aneb jak vařit a nepřipálit

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Chléb s máslem - má každodenní večeře:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Top recepty RSS - Nejsledovanější recepty
Palačinky
Hrnková olejová bábovka
Katův šleh
Svíčková na smetaně od Davida
Utopenci-nálev na 2 kg buřtů
Vepřová (kuřecí) čína se sojovým masem
Kuličky RAFAELO
Bramboráky
Sekaná
Buřty v černém pivu

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Adamovo mexické kuřecí 06.11.
Svatební koláčky II. 06.11.
Kuřecí maso s hermelínem 06.11.
Smažené švestky - moučník 06.11.
Citrónové kuře 06.11.
Rumový koláč 06.11.
Maso na čínský způsob 06.11.
Zavařené maso 06.11.
Polévka ze skopového 06.11.
Plněné keksy 06.11.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:


reklama
Copyright © 2018. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (3.0148s norob)