500g polohrubé mouky
30g droždí
1/4 l mléka
100g cukru
3 žloutky
60g másla nebo rostl. tuku
Na šodó:
1/2 l mléka
1/2 sáčku vanilkového pudingu
2 lžíce cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z 1/4 l vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku a cukr, k tomu přidáme vzešlý kvásek, žloutky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.
Z těsta odebíráme kousky, tvarujeme z nich buchtičky a skládáme je do vymazaného pekáče, každou buchtičku omastíme i po stranách. Pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
Hotové buchtičky dáme na talíř a přelijeme šodó.
Příprava šodó: z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme řidší puding. Šodó můžeme dochutit lžící rumu.