|
Recept na Brusinkový králík
|
|
|
| |
Postup přípravy:Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozporcujeme. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem a brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek, cibuli a ještě znovu orestujeme. Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborami.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Brusinkový králík, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/brusinkovy-kralik">Recept: Brusinkový králík</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Brusinkový králík:
|