| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brusinkový králík


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.7.2017

Ingredience:

4 porce králičího masa
3 lžíce brusinek
1 pórek (bílá část)
2 mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
1 citrón
1 lžíce sušené šalvěje
1 lžička cukru
sůl

Popis:

Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozporcujeme. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem a brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek, cibuli a ještě znovu orestujeme. Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborami.


Jít na recept Brusinkový králík >>