1,5 kg brambor vařených ve slupce
3-4 cibule
3 na drobno nakrájené okurky
1 lžíce oleje
ocet
cukr
pepř
sůl
sekaná petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Studené,vařené brambory potřeme dobrým olejem(stačí nalít do dlaně a brambory omastit)
Podle velikosti nakrájíme na 1/4 a potom na plátky.
Cibuli nakrájíme na jemno.polovinu uvaříme ve sladkokyselém nálevu(může být ostřejší)
Do brambor dáme obě poloviny cibule,okurky,sůl,pepř,popř.
ocet nebo vývar z cibule.Lehce promícháme a nakonec posypeme drobně nasekanou petrželkou.
Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům,hodí se i k vídeńskému řízku nebo smaženým játrům.