         
 
  
     | 
    
    Recept na Bažant s jablky
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Staženého bažanta (nemusí být odležený), našpikujeme slaninou, prosolíme a okořeníme (lze pouze sůl a pepř). Jablka zbavíme jádřinců a rozdělíme na čtvrtiny, následně je vložíme do bažanta. Po nadití bažanta jej zašpendlíme a celého obalíme anglickou slaninou (lze ji připevnit párátky, nebo ovázat nití). Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a pokrájenou mrkev, lehce podlijeme vodou a přidáme sádlo na pečení (lze i olivový olej). Bažanta pečeme v trobě na 180°C, nebo v remosce, cca. 90min. Často podléváme a obracíme. Po upečení bažanta vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, nebo hotovou jíškou a lehce převaříme. Bažanta podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a cibulkou. Jako přílohu použijeme rozvařené jablko z bažanta a kořenovou zeleninu z pekáče. Lze podávat i s bramborem, nebo pečivem. 
Dobrou chuť     
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Bažant s jablky, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/bazant-s-jablky">Recept: Bažant s jablky</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Bažant s jablky:
     
   
   
        
  
                 
         
         FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze   více informací >> | 
       
         Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy   více informací >> | 
                
          
        
            
     |