| Email šablony | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant s jablky


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.2.2018

Ingredience:

1 ks bažanta
2 ks jablek
100 g anglické slaniny
2 ks cibule
2 ks mrkve
koření na zvěřinu

Popis:

Staženého bažanta (nemusí být odležený), našpikujeme slaninou, prosolíme a okořeníme (lze pouze sůl a pepř). Jablka zbavíme jádřinců a rozdělíme na čtvrtiny, následně je vložíme do bažanta. Po nadití bažanta jej zašpendlíme a celého obalíme anglickou slaninou (lze ji připevnit párátky, nebo ovázat nití). Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a pokrájenou mrkev, lehce podlijeme vodou a přidáme sádlo na pečení (lze i olivový olej). Bažanta pečeme v trobě na 180°C, nebo v remosce, cca. 90min. Často podléváme a obracíme. Po upečení bažanta vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, nebo hotovou jíškou a lehce převaříme. Bažanta podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a cibulkou. Jako přílohu použijeme rozvařené jablko z bažanta a kořenovou zeleninu z pekáče. Lze podávat i s bramborem, nebo pečivem.
Dobrou chuť


Jít na recept Bažant s jablky >>