2 lžíce oleje
0,75 žluté cibule na drobno
2 (2g) stroužky jemně usekaného česneku
70g kečupu
5 lžic (30g) cukru
10g vinného octa (Balzamový ocet z červ. vína z MODENY)
25g grilovací hořčice v tubě
20g sojové omáčky
0,75 lžičky pálivé fefe pasty (asi4-5g)
1 lžička Thajských drcených chilli papriček,nebo dle chuti drcených chilli papriček
8g Thay pride (Thajská sladká/pálivá omáčka)
2 dcl červeného vína na podlévání
2 lžičky esence Emerila Lagasse
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a za stálého míchání zpěňte, asi 4 minuty. Přidejte česnek a ještě asi 1 minutu smažte.
Přidejte vše ostatní, uveďte do varu a pak zvolna vařte pod pokličkou, až to zhoustne, chuti se smíchají, asi za 20 minut.
Ale během tohoto vaření jsem přiléval občas malé dávky červeného vína a dobře promíchal.
Můžete připravit do zásoby, podává se na teplá maso po dohotovení na talíři.