3/4 kg masa / vepřové
krůtí nebo kuřecí/
3 rajčata
3 papriky
1/5 hlávkového zelí
2 cibule
olej
sůl
paprika
kmín drcený
popřípadě kysaná smetana
nemusí být
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a necháme alespoň 1 hod uležet.
Nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme na olejem vymazaný plech a poklademe plátky masa.Posypeme drceným kmínem a necháme pozvolna péct asi 3/4 hodiny. Poté poklademe na čtvrtky pokrájenými rajčaty a na proužky papriky/můžeme použít i zmražené či zavařené lečo/ a necháme dále zapéct. Neustále podléváme a poléváme, aby se zelenina nepřipálila. Na samý závěr/asi 1/2 hod před dokončením poklademe maso spařenými zelnými listy. Poléváme. Můžeme přidat zakysanou smetanu. Podáváme s vařenými či americkými bramborami.