         
 
  
     | 
    
    Recept na Lístkové bleskové těsto z Plzně
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Změklý tuk nasekáme jídelním nožem na kousky a na vále zlehka spojíme s moukou, žloutkem a mlékem či pivem. Nesmíme těsto moc propracovat, měly by v něm zůstat malé hrudky tuku, které právě "lístkují". 
 
Pokud děláme tyčky (moc dobré k pivu nebo vínu), je nejlepší vyválený plát na vále napřed rozkrájet na požadované kousky, a pak teprv potřít rozšlehaným vajíčkem (lze i jogurtem), osolit a posypat kmínem/mákem/sezamem/sýrem/čímkoliv jiným, podle toho, jaké tyčky chceme. Již potřený a posypaný plát se krájí znatelně hůř a lepí se na rádýlko nebo na nůž. 
 
Pečeme v troubě na střední plamen (ca 170 °C), poměrně krátce, nutno hlídat. Ale zas neotvírat příliš často troubu, nebo těsto nevyběhne.    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Lístkové bleskové těsto z Plzně, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/listkove-bleskove-testo-z-plzne">Recept: Lístkové bleskové těsto z Plzně</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Lístkové bleskové těsto z Plzně:
     
   
   
        
  
                 
            
     |