| Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lístkové bleskové těsto z Plzně


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:3.11.2016

Ingredience:

28 dkg hladké mouky
19 dkg tuku (Hera,máslo)
1 žloutek
125 ml mléka nebo piva

Popis:

Změklý tuk nasekáme jídelním nožem na kousky a na vále zlehka spojíme s moukou, žloutkem a mlékem či pivem. Nesmíme těsto moc propracovat, měly by v něm zůstat malé hrudky tuku, které právě "lístkují".

Pokud děláme tyčky (moc dobré k pivu nebo vínu), je nejlepší vyválený plát na vále napřed rozkrájet na požadované kousky, a pak teprv potřít rozšlehaným vajíčkem (lze i jogurtem), osolit a posypat kmínem/mákem/sezamem/sýrem/čímkoliv jiným, podle toho, jaké tyčky chceme. Již potřený a posypaný plát se krájí znatelně hůř a lepí se na rádýlko nebo na nůž.

Pečeme v troubě na střední plamen (ca 170 °C), poměrně krátce, nutno hlídat. Ale zas neotvírat příliš často troubu, nebo těsto nevyběhne.


Jít na recept Lístkové bleskové těsto z Plzně >>