         
         
         Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře.   více informací >> | 
       
         Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy   více informací >> | 
                
          
        
 
  
     | 
    
    Recept na Domácí sulc
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Koleno očistíme od štětin (můžeme i opálit nad plamenem plynu či svíčky), na 2-3 místech prořízneme až na kost, dáme do papiňáku, přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkové listy, zalijeme vodou (2 litry - koleno je zalito) a vaříme hodinu a čtvrt až hodinu a půl (maximálně) do měkka. 
 
Vyndáme z hrnce, odřízneme kůži, maso (libové i tučnější) nakrájíme na drobnější kostky (nejvýše 2x2 cm), dáme do pekáče, zalijeme 1,5-1,75 l přecezeného vývaru, přidáme lisovaný česnek a na masovém strojku semletou kůži z kolena. Promícháme vařečkou, dle chuti dokořeníme (dáváme si pozor - pokud se budeme držet výše uvedených proporcí, měla by ta masa být kořeněná přesně), necháme vychladnout v místnosti (občas mícháme) a potom dáme tuhnout do ledničky. 
 
Pokud by se nám zdál sulc druhý den méně zatuhlý, musíme při jeho dalším děláni vařit s kolenem 1 vepřovou nožičku nebo kus kůže zhruba 10x15 cm, aby byl sulc dostatečně pevný (kůže může být i z bůčku), raději dáme nožičku nebo kůži už napoprvé. Usazené sádlo na povrchu sejmeme a většinou nepoužíváme. 
 
Doporučená příloha: 
drcený pepř, krájená cibule, sůl, ocet, čerstvý chléb či pečivo - vše podle chuti. A pivko.    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Domácí sulc, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/domaci-sulc">Recept: Domácí sulc</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Domácí sulc:
     
   
   
        
  
                 
            
     |