Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|
Recept na Utopenci
|
|
|
| |
Doba přípravy: |
|
Počet porcí: |
|
Autor: |
|
Zobrazeno/týden: |
4056x / 2x |
Přidáno/změněno: |
18.2.2010 |
Kategorie: |
- Maso - Uzeniny |
Inredience:Buřtíci cca 30 ks (podle velikosti, váhově asi 1,6 – 1,8kg),
cibule asi 1 – 1,5kg,
křenu 15 – 20 koleček asi 2-3mm silných. (nebo asi 3/4 malé sklenky Krenex).
NÁLEV:
1,5 l vody
0,6 – 0,7 l octa
15 kuliček nového koření
40 kuliček celého pepře (lepší je bílý)
2-3 čajové lžičky hořčičného semínka
8 bobkových listů
8 čajových lžiček soli
podle chuti feferonky (5–10), možno nahradit mletou pálivou paprikou, nebo mletým chilli, ale není to ono
|
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Buřtíci se oloupou, na obou koncích rozříznou (důkladně) a ukládají do lahve, přičemž se prokládají na kolečka nakrájenou cibulí. Sem tam se pohodí kolečko křenu. Když je láhev plná, zalije se připraveným nálevem, zacelofánuje a uloží v chladnu a temnu 14 dní.
PŘÍPRAVA NÁLEVU:
Dáme vařit vodu, do které vrazíme veškeré koření a přísady. Chvíli povaříme, pak přidáme ocet, necháme velmi krátce přejít varem (10 – 15 vteřin), odstavíme a necháme vychladnout.
POZNÁMKY:
Při ukládání buřtíků a cibule do lahve je vhodné přilévat zároveň nálev, aby se koření v něm obsažené rovnoměrně rozmístilo a nezůstalo všechno nahoře, zvlášť feferonky a bobkový list je nutno prokládat rovnoměrně. Přebytečný nálev uschováme a během konzumace doléváme. Nejlepší jsou utopenci asi po 10-ti dnech.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Utopenci, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/utopenci_1_2">Recept: Utopenci</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Utopenci:
|