
|
Recept na Tomův pilaf
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Na rozpáleném oleji osmažíme do hněda nakrájenou cibuli, kterou posypeme pálivou paprikou a pokapeme sojovou omáčkou. Mezitím propereme rýži v tekoucí teplé vodě ( množství podle potřeby). Na usmaženou cibuli nasypeme propranou rýži, necháme lehce osmahnout a potom zalejeme teplou vodou a promícháme. Přidáme sůl a necháme vařit až do uvaření rýže.
Mezitím si na kousky nakrájíme kuřecí maso (nebo vepřové,kabanos či klobásu), posypeme solamylem, vyklepneme na to jedno (i více)vajíčko, přidáme - koření, sojovou omáčku, sůl, arašidy, špetičku cukru a důkladně promícháme. Potom tuto směs osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso měkké a dochucené, přidáme celý kompot (ananasový nebo i jiný, moc dobrý je švestkový, ale švestky musí být odpeckované a na půlky). Celou směs promícháme s kompotem a jeho šťávou, přikryjeme pokličkou a necháme podusit.
Hotovou směs masa přidáme do mokré a mastné rýže (voda z rýže se neslévá, protože rýži vaříme bez pokličky. Její mokrá konzistence je důležitá) a po důkladném promíchání můžeme podávat na stůl.
Toto jídlo je také chutné za studena.
Přeji dobrou chuť Tom
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Tomův pilaf, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/tomuv-pilaf">Recept: Tomův pilaf</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tomův pilaf:

|