400g mražené zeleniny po svíčkovou
1 ks cibule
2 ks pepře
2 ks nového koření
4 ks kuřecího řízku
15-20 dkg anglické slaniny
1 ks HALALI a 1/3 másla
1 ks smetany
1 ks šlehačky
Na zahuštění:
2 lžíce polohrubé mouky nebo hotovou světlou jíšku
trochu citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme a prošpikujeme anglickou slaninou. Na dno pekáče vysypeme celou mraženou zeleninu, na to nakrájenou cibuli, přidáme pepř i koření. Na toto poklademe prošpikované maso a to polejeme rovnoměrně skleničkou HALALI. Na závěr zalít rozehřátým máslem. POZOR NESOLIT !!!! Takto připravený pekáč zakryjeme a dáme uležet na 1-2 dny do lednice.
Dusíme v troubě a podléváme vodou, dle potřeby, až je to hodně měkké a zeleniny rozdušená. Vyjmeme očištěné maso a koření. Všechnu zeleninu i s výpekem rozmixujeme. Přendáme do kastrolu a přidáme smetanu a šlehačku, smícháme za stálého vaření. Zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. K dochucení použijeme kapku citronu.
Podáváme s houskovým, kynutým či hrnečkových knedlíkem.