2 hovězí steaky
ale je možno použít i vepřovou kýtu
krkovici nebo kuřecí řízky (nejlépe stehenní)
1-2 velké cibule
olivový olej.
Na marinádu:
5 polévkových lžic červeného vína (na drůbeží maso používám bílé)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
1 kávová lžička cukru
nejlépe hnědého
cca 1/2 lžičky mletého pepře.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme marinádu smícháním výše uvedených ingrdiencí. Místo vína lze použít i 1 lžíce vinného octa + 4 lžíce vody. Do marinády vložíme maso. Zatím, co se maso marinuje, nakrájíme cibuli na kolečka a smažíme ji do zlatova asi 3 minuty na rozpáleném olivovém oleji. Po té ji přendáme stranou, ale uchováváme v teple. Na pánvi po cibuli orestujeme maso, které jsme vyndali děrovanou naběračkou z marinády. Když je maso skoro hotové, přidáme zbytek marinády a necháme jí maso "obalit". Na steak na talíři navršíme pořádný kopec předem připravené cibule. Podáváme buď s brambory v jakékoliv úpravě nebo na opečeném toastu.