lososový steak 2000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
Holandská omáčka :
máslo 250 g
žloutek 6 ks
citronová šťáva 200 g
sůl 10 g
pepř černý 1 g
vývar z hovězích kostí 250 g
kapari 50 g
víno bílé 250 g
Soufflé :
mouka hladká 200 g
máslo 200 g
mléko 500 g
zelenina kořenová 500 g
vejce 5 ks
sůl 2 g
muškátový květ 2 g
brambory 2400 g
máslo 100 g
petrželka - nať 100 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řez čerstvého lososa (na 150 g v jednom kuse na 200 g ve dvou
kusech), osolíme a opečeme na plátu. Omáčku připravíme ze
základní holandské omáčky s přidáním kapari a ostatních
ingrediencí. Soufflé připravíme z vyšlehaných bílků v pevný sníh,
který vmícháme do vychladlé jíšky smíchané s uvařenou a dobře
vychladlou zeleninou ochucenou muškátovým květem.