
|
Recept na Řízek ze seitanu
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Z múky a vody zamiesime bochník, ktorý zalejeme vodou a necháme asi 1 hodinu odležať. Odpočinutý bochník preložíme do väčšej nádoby a pod tečúcou studenou vodou za neustáleho hnetenia z múky vyplavujeme škrob. Spočiatku sa nám bochník začne rozpadávať, ale pri vyplavovaní škrobu z neho vznikne opäť kompaktný celok. Hnetenie robíme až kým voda nie je číra. Získaný bochník je elastický a nazývame ho seitan. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme očistenú nakrájanú zeleninu, korenie a nakoniec bochník z múky, ktorý varíme asi 30 minút. Bochník zväčší svoj objem asi dvojnásobne. Uvarený seitan scedíme, necháme vychladnúť a krájame rezne. Rezne obalíme v múke, rozhabarkovaných vajíčkach a strúhanke a na rozpálenom oleji vyprážame do zlatista.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Řízek ze seitanu, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/rizek-ze-seitanu">Recept: Řízek ze seitanu</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Řízek ze seitanu:

|