4 řízky (vepřové,telecí nebo kuřecí)
sůl
40 g hladké mouky
máslo na opečení
50 g másla
40 g cibule na dušení
2-3 vejce
pažitka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řízky naklepeme, osolíme a na 2-3 hodiny dáme na sebe do ledničky. Pak každý obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách do červena na másle. Zvlášť na 50 g másla dozlatova opečeme cibulku a na ni dáme řízky, trochu podlijeme vodou a do měkka podusíme. Hotové dáme do tepla v jiném kastrolu. Pak šťávu z masa dobře odpaříme (aby nebyla moc vodnatá). Do této šťávy dáme rozkvedlaná vejce a usmažíme je. Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni řízky posypané vejci a posypeme pažitkou nebo sekanou petrželí.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kompotem.