| Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Zelenina > Plodová > Paprika Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Madarský kotlíkový guláš

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 23992x / 23x
Přidáno/změněno: 1.2.2010
Kategorie: - Maso - Zvěřina - Divočina
- Maso - Hovězí maso
- Tepelně úpravená jídla - Guláše
- Zelenina - Plodová - Paprika
- Zelenina - Plodová - Rajčata

Inredience:

kančí maso
hovězí maso
cibule
čerstvá zelená paprika
rajčata
česnek
pálivá maďarská paprika
sladká maďarská paprika
sádlo
sůl
kmín
pepř mletý
hovězí kosti
brambory a voda



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

doba přípravy 4-5hodin
Do kotlíku vložíme 500gr. sádla a lehce zpěníme, oheň nutno udržovat mírný za to se stálým výhřevem, přidáme balíček kmínu a asi 5 minut necháme kmín v sádle pěnit, dále přidáme asi 1 kg čerstvých zelených paprik nakrájených na kostičky, dalších 10 minut necháme pěnit.Přidáme 2 kg. cibule a intenzivně mícháme až nám cibule zeskovatí. Dále přidáme asi 2kg čerstvých rajčat, čím zralejší tím lepší. Prozatím žádná voda-důležité!!! Teď příjde na řadu koření, přidáme sůl, pepř mletý, opět necháme asi 5 minut pěnit. Zelenina pustí dostatek šťávy. Nyní vsypeme 2 sáčky červené maďarské papriky sladké, důkladně mícháme asi 1 minutu a trochou vody podlejeme. Až směs dosáhne opět varu vsypeme i pálivou papriku dle chuťi, a opět asi 1 minutu důkladně mísíme celou směs. Opět podlejeme vodou. Skutečně postačí asi 2dcl. Nakrájíme na velké kusy 1 kg. masa z divočáka velikost asi jako velký pinpongový míček, a vložíme do kotlíku. Nyní budeme stále míchat a dohlížet na správnost ohně. Maso změkne-ale ne zcela asi po 1 hodině, nyní přidáme 2 kg. na stejně velké kousky maso hovězí (kližka je nejlepší) a dále celý obsah kotlíku lehce ode dna promísíme a vložíme 3-4 hovězí kosti(ty se před koncem přípravy vyndají). A asi za 15 minut přidáme oloupané a důkladně omyté brambory menší velikosti. Nepřekrajujeme, ale celé vložíme do středu kotlíku. Nyní celou směs pouze hlídáme občas lehce promísíme. Nespěchejte, a s ohněm si pečlivě pohrejte. Je to důležitý živel který ovlivňuje celý váš výsledek. Až je maso měkké(ne zcela) přidejte další brambory které již překrojte dle velikosti na menší díly. Jakmile změknou i brambory je váš guláš HOTOV!

Několik rad :
Používejte skutečně čerstvé suroviny!
Nespěchejte, doba přípravy je asi 4-5 hodin, dle zručnosti!
Na ohni palte jen kvalitní dřevo, netopte shnilým a nemocným dřevem, nepalte v ohništi žádné plasty!
Pozvěte kamarády a kamarádky, udělejte si dostatek času a hlídejte hlavního kuchaře ať se neopije !!!
Guláš v kotlíku je krásný proces a zážitek, vychutnejte si ho. Budete v zimě vzpomínat!
Guláš má mít hustou konzistenci, velmi hustou! Za celou dobu přípravy do něj nalejete pouze 1,5l vody. Vše tedy souvisí s intezitou ohně, a s vaší šikovností.

A nyní pokud jste hned na začátku přípravy narazily soudek piva, přeji dobrou chuť s čerstvým voňavým chlebem !!!

Pozn. Guláš jsem se naučil v Maďarsku. Doma již několikátou sezonu opakujeme s přáteli tento dýchánek, vždy na jaře a pak na podzim.


Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



diskuse Uživatelská diskuse k receptu Madarský kotlíkový guláš:

(1 příspěvků) 1

hodnocení
hodnocení
dost dobrý
Napsal: lojza ze mlejna dne 16.3.2011 23:10:05


Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Madarský kotlíkový guláš:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Paprika
Vepřové po kanadsku 10.11.
Ohnivá pánev čerta Barnabáše 14.08.
Zapečené maso od Aleše 26.10.
Zeleninový sendvič 04.10.
Papriková polévka s vejici 04.10.
Grilované plněné papriky 25.07.
Plněná roláda z mletého masa 08.07.
Tortily s kuřecím masem II. 24.11.
Papriky pečené s česnekem 23.01.
Hříbková pomazánka 23.01.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0531s norob)