         
         
         Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře.   více informací >> | 
       
         Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy   více informací >> | 
                
          
        
 
  
     | 
    
    Recept na Kuře  porcované - na marinádě dle Evinky
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:dopředu si ze 3 až 4 dcl vody uděláme vývar z masoxu,dáme vychladnout,pak přidáme 4 lžíce sójové omáčky a vymačkáme alespoň 1/2 citronu. 
 
kuře rozporcujeme (jak velké díly = počet porcí),  potřeme 5 ti prolisovanými stroučky česneku,mírně posypeme grilovacím kořením (nebo přímo kořením na kuře)(lepší) a zalijeme vychladlým vývarem. dále už nesolíme(!) pořádně několik minut "masírujeme" v této marinádě.(ideální je,když můžeme nechat takto kuře do druhého dne v chladu s občasným otočením). 
do pekáče dáme asi lžíci tuku nebo oleje,necháme rozpustit a na horký naklademe kousky masa,přidáme trochu marinády,přikryjeme alobalem a dusíme do měkka,  postupně dolíváme marinádu. když je kuře téměř měkké, ještě jednou mírně posypeme grilovacím kořením a krátce (bez alobalu) zapneme gril. 
dolejeme všechnu marinádu. 
musí se vytvořit vzhledově i chuťově  příjemný  sos. 
 
servírujeme s přílohou (vařené brambory nebo lepší je rýže) a zeleninovými saláty**, navrch ozdobíme zakyslou smetanou a na úzké proužky nakrájenou syrovou zeleninou. 
 
přílohy: 
saláty-zelenina**: dva druhy: 1)půl střední hlávky čerstvého červeného zení,nadrobno na proužky,asi 4 cibule na droblá kolečka a asi "5cm" čerstvého pórku.posolit.zalít sladkokyselou zálivkou, "udusat" v míse. opět je lepší připravit den předem.    2) 3 velké mrkve,nastrouhat najemno. promíchat s asi 1/2 dcl vody,cukr,citron,špetku soli a zakyslou smetanou. 
i tento salát je lepší, když se připraví den předem. 
poznámka: 
pokud jste se rozhodli menu zvládnout v jednom dni,tak příprava - i když vypadá náročná - netrvá příliš dlouho. za 60 - 70 minut to zvládnete.(příprava předem se nepočítá). menu vypadá i chutná skvěle ! 
můžete zapojit i svoji fantazii. 
zařazení : menu slavnostní ( běžné - sváteční - slavnostní - mimořádné) 
    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kuře  porcované - na marinádě dle Evinky, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/kure-porcovane-na-marinade-dle-evinky">Recept: Kuře  porcované - na marinádě dle Evinky</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kuře  porcované - na marinádě dle Evinky:
     
   
   
        
  
                 
            
     |