|
Recept na Čínská polévka podle Otaka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Čínské houby dejte předem na 2 - 3 hodiny změknout do misky s vodou.
Pak je nakrájejte na nudličky a dejte stranou. 2,5 l vody přiveďte do
varu, rozdrobte do ní kostky kuřecího vývaru, přidejte kuře a polévkovou
zeleninu a na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté kuře vyndejte, vykostěte
a oddělte maso od kůže. Maso nakrájejte na malé kousky, dejte společně s
rýžovými nudlemi do misky a přelijte vařící vodou. Asi na 3 - 4 minuty je
odstavte, pak je propláchněte studenou vodou. A nechte okapat. Kuře s
nudlemi a houbami vložte do vývaru, uveďte do varu a za občasného míchání
vařte na mírném ohni ještě asi 20 min. Pak přidejte bambusové výhonky a
znovu vařte. Polévku dochuťte sójovou a chilli omáčkou a podávejte s krajíci
měkkého chleba.
Energetická hodnota 1 porce cca: 1210 kJ
Dobrá rada:
---------------------------------------------------------------------
Kuře nahraďte podle potřeby krůtou, bambusové výhonky mladou kukuřicí
nakrájenou na plátky.
Tip Paní domu Speciál:
---------------------------------------------------------------------
Asijskou chilli omáčku, nazývanou také Sambal oelek, koupíte v obchodech
s orientálními potravinami.
2.)
POLÉVKY
Čínská kuřecí polévka
--------------------------------------------------------------------------------
Ingredience:
kuře celé - 1 celé (5800 kJ) 580 kJ / 100 g
mrkev, karotka - hodně :-) (1085 kJ) 155 kJ / 100 g
kukuřice sterilovaná - asi jedna plechovka (2046 kJ) 1023 kJ / 100 g
vejce - 1 (472 kJ) 472 kJ / 1 ks
sojová omáčka - trošku (54 kJ) 538 kJ / 100 ml
pažitka poříční - trochu (20 kJ) 200 kJ / 100 g
--------------------------------------------------------------------------------
Návod:
Polévka je prý snad z Číny, ale recept si tchýně pajdy přivezla z Austrálie :-)
Kuře dáme vařit s mrkví do hrnce, bez soli a bez koření! Pajda dává jen droby a
křídla, ale má se dát celé. Mrkve hodně - výsledný vývar by měl být sladký.
Kukuřici, pokud je loupaná mražená, musíme přidat do hrnce už teď, lepší je
kukuřice z konzervy, takže když je maso měkké, obereme je, nakrájíme na malinké
kousíčky, mrkev taky, část kukuřice rozmačkáme vidličkou a všechno i s celou
kukuřicí vrátíme do vývaru. Pak můžeme buď dodržet originál recept - přidat
kukuřičný škrob nebo kukuřičnou mouku a tím polévku zahustit (v Číně jsou
polévky samostatný pokrm), nebo přidáme už jen vajíčko. To přidáváme tak,
že je rozšlehám s troškou vody, pak uvedeme vývar do hodně prudkého varu a
bez míchání lijeme vajíčko malým pramínkem podél stěny hrnce - namísto
nevzhledých českých třepenců se udělají krásné malé nočky a pramínky.
Na talře přidělíme pažitku a nalejeme polévku - sójovou omáčku si přidá
každý sám podle chuti.
Doba přípravy: 60min.
Porce: 4
Energetická hodnota: jedna porce 2369 kJ
Země původu: Čína
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Čínská polévka podle Otaka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/cinska-polevka-podle-otaka">Recept: Čínská polévka podle Otaka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Čínská polévka podle Otaka:
|