| Recepty doma | Rybář | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Čínská polévka podle Otaka

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:30
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 5093x / 7x
Přidáno/změněno: 10.7.2009
Kategorie: - Polévky
- Speciality - Čína (na způsob čína)

Inredience:

25 g sušených čínských hub
2 kostky kuřecího vývaru
1 celé kuře (asi 1kg)
150 g sušené polévkové zeleniny
50 g rýžových nudlí
350 g bambus. výhonků nakrájených na nudličky (1 konzerva)
sójová omáčka podle chuti
sůl
chilli omáčka podle chuti



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Čínské houby dejte předem na 2 - 3 hodiny změknout do misky s vodou.
Pak je nakrájejte na nudličky a dejte stranou. 2,5 l vody přiveďte do
varu, rozdrobte do ní kostky kuřecího vývaru, přidejte kuře a polévkovou
zeleninu a na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté kuře vyndejte, vykostěte
a oddělte maso od kůže. Maso nakrájejte na malé kousky, dejte společně s
rýžovými nudlemi do misky a přelijte vařící vodou. Asi na 3 - 4 minuty je
odstavte, pak je propláchněte studenou vodou. A nechte okapat. Kuře s
nudlemi a houbami vložte do vývaru, uveďte do varu a za občasného míchání
vařte na mírném ohni ještě asi 20 min. Pak přidejte bambusové výhonky a
znovu vařte. Polévku dochuťte sójovou a chilli omáčkou a podávejte s krajíci
měkkého chleba.

Energetická hodnota 1 porce cca: 1210 kJ

Dobrá rada:
---------------------------------------------------------------------
Kuře nahraďte podle potřeby krůtou, bambusové výhonky mladou kukuřicí
nakrájenou na plátky.

Tip Paní domu Speciál:
---------------------------------------------------------------------
Asijskou chilli omáčku, nazývanou také Sambal oelek, koupíte v obchodech
s orientálními potravinami.





2.)

POLÉVKY
Čínská kuřecí polévka


--------------------------------------------------------------------------------
Ingredience:
kuře celé - 1 celé (5800 kJ) 580 kJ / 100 g
mrkev, karotka - hodně :-) (1085 kJ) 155 kJ / 100 g
kukuřice sterilovaná - asi jedna plechovka (2046 kJ) 1023 kJ / 100 g
vejce - 1 (472 kJ) 472 kJ / 1 ks
sojová omáčka - trošku (54 kJ) 538 kJ / 100 ml
pažitka poříční - trochu (20 kJ) 200 kJ / 100 g

--------------------------------------------------------------------------------
Návod:
Polévka je prý snad z Číny, ale recept si tchýně pajdy přivezla z Austrálie :-)

Kuře dáme vařit s mrkví do hrnce, bez soli a bez koření! Pajda dává jen droby a
křídla, ale má se dát celé. Mrkve hodně - výsledný vývar by měl být sladký.
Kukuřici, pokud je loupaná mražená, musíme přidat do hrnce už teď, lepší je
kukuřice z konzervy, takže když je maso měkké, obereme je, nakrájíme na malinké
kousíčky, mrkev taky, část kukuřice rozmačkáme vidličkou a všechno i s celou
kukuřicí vrátíme do vývaru. Pak můžeme buď dodržet originál recept - přidat
kukuřičný škrob nebo kukuřičnou mouku a tím polévku zahustit (v Číně jsou
polévky samostatný pokrm), nebo přidáme už jen vajíčko. To přidáváme tak,
že je rozšlehám s troškou vody, pak uvedeme vývar do hodně prudkého varu a
bez míchání lijeme vajíčko malým pramínkem podél stěny hrnce - namísto
nevzhledých českých třepenců se udělají krásné malé nočky a pramínky.
Na talře přidělíme pažitku a nalejeme polévku - sójovou omáčku si přidá
každý sám podle chuti.
Doba přípravy: 60min.
Porce: 4
Energetická hodnota: jedna porce 2369 kJ
Země původu: Čína

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Čínská polévka podle Otaka:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Polévky
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Zelňačka obědová 10.11.
Česnečka z vody z vařených brambor 24.10.
Špenátová polévka II. 14.08.
Aldova bramboračka 14.08.
Čočková novoroční polévka 14.08.
Polévka pro batole 14.08.
Bramborová polévka s bryndzou 13.12.
Drůbeží polévka s nudličkami 13.12.
Jednoduchý rychlý boršč 13.12.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2023. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0775s norob)