| Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Domácí účto | FormOffice | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňačka trochu jinak


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:8.3.2017

Ingredience:

1 kg kyselého zelí
20 dkg kabanosu
1-2 velké cibule
3-4 brambory
5 dkg slaniny
2 dcl mléka
voda
olej
cukr
sůl
polévkové koření Vegetka
2 lžíce škvarků
hladkou mouku na zahuštění

Popis:

Kyselé zelí pokrájet, dát do většího hrnce a zalít vodou. Zelí s vodou zahřát - nevařit, bylo by škoda vitamínů.Brambory oloupat, nakrájet na kostečky a uvařit, přidat je do hrnce se zelím i s vodou. Kabanos, nebo jinou uzeninu, nakrájet na kostičky a osmahnout na pánvi, přidat do hrnce. Cibuli nakrájet nadrobno, osmahnout dočervena,přidat do hrnce, stejně i osmahnout nadrobno nakrájenou slaninu (špek)- do hrnce přidat i s vysmahlým tukem.Vše pak v hrnci řádně zamíchat a přivést na teplotu varu. Za neustálého míchání přidat mléko - pro jemnější chuť, dvě až tři lžíce cukru, půl lžičky soli, půl lžičky Vegetky.Cca tři lžíce hladké mouky rozmíchat s vodou a vmíchat do polévky k zahuštění. Možné je použít místo mouky zásmažku. Na závěr do hrnce přidat nadrobno nakrájené škvarky. Vše pořádně promíchat. Pozn.: pokud je zelí hodně kyselé, je možné je nejprve propláchnou studenou vodou, obdobně množství cukru upravit dle vlastní chuti.Před samotnou konzumací doporučuji vmíchat do polévky smetanu.


Jít na recept Zelňačka trochu jinak >>