| 
 | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony |   
   | 
| 
 | ||||||||
| Zelňačka obědová | ||||||||
| 
 | ||||||||
| Ingredience: 1 litr kysaného zelí | ||||||||
| Popis: Brambory okrájíme a nakrájíme je na jemno,spolu s kysaným zelím a bobkovým listem uvaříme,až je zelí měkké.V tlakovém hrnci je to za 7 minut. Pak vyjmeme bobkový list a vše přelijeme do velkého hrnce o obsahu 6 litrů. Přidáme vodu,asi tak do poloviny a také kostky masoxu. Dáme na mírný oheň pomalu vařit. Na pánvi,nebo v kastrolku zpěníme nakrájenou cibuli v oleji a přidáme nakrájený salám (kostičky,nudličky,jak je libo) osmahneme asi tak 5 až 7 minut,pak přidáme sladkou červenou papriku a chilli,které se nám v horkém oleji pěkně rozpustí. Když to máme orestované,přidáme to k vařenému zelí. Potom si z mouky a sádla připravíme světlejší jíšku. Ve velkém hrnci se nám zatím pomalu provařují všechny ingredience. Doplníme vodou asi 3cm pod okraj a když  se nám to zase začne vařit zavaříme jíšku. Pak by se měla polévka vařit ještě asi čtvrt hodinky,aby se mouka z jíšky dobře provařila. Asi dvě minuty před odstavením přidáme prolisovaný česnek,majoránku,na drobno posekané natě petržele a celeru (mohou být i sušené). Po odstavení počkáme asi 5 až deset minut a do horké polévky rozkvrdláme oba jogurty.(někdy nahrazuji jeden jogurt kysanou smetanou.) |