| Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice | Rybář | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Želatinová tlačenka z vajec


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.2.2017

Ingredience:

1 sklenice moravanky
20dkg měkkého salámu
1 střední cibule
3 kyselé okurky
sůl
1 malá tatarská omáčka
4-5vajec uvařených nadtvrdo
1 želatina na vařeni vaječné či salámové tlačenky
ocet.

Popis:

k nálevu z moravanky přidáme jednu lžíci octa, tři lžíce vody a sůl podle chuti. vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. želatinu můžeme také připravit zvláštˇ podle návodu na obalu. mezitím si uvaříme vejce nadtvrdo.oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulku. okurku a papriku z moravanky nakrájíme na kostičky. ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu. celou směs promícháme a nalijeme budˇ do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva, které lze koupit v papírnictví. tlačenku uložíme do chladu a necháme alesponˇ dvě hodiny ztuhnout. podáváme s pečivem.


Jít na recept Želatinová tlačenka z vajec >>