|
| EET Účtenky | Hromadné emaily | MojeUnikovka.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony |
|
| ||||||||
|
Vánoční slovenská zelňačka | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 kg kysaného bílého zelí | ||||||||
|
Popis: Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky, dáme je na rozpálené vepřové sádlo zesklovatět. Než k tomu dojde připravíme si suché houby, které na cibulku vhodíme a necháme s cibulkou produsit. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a na sklovatou cibuli a podušené houby ji vhodíme a necháme mírně opéci. Poté hrnec stáhneme z ohně a na podklad nasypeme sladkou i ostrou papriku. Necháme ji v sádle rozpustit, hrnec vrátíme na oheň a podklad zalijeme šťávou z kysaného zelí rozředěnou vodou (cca 3-4 dcl). Uvedeme vše do varu a vložíme na drobno nakrájené kysané zelí, doplníme vodou |