| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení |
|
| ||||||||
Prezidenský guláš | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg cibule | ||||||||
Popis: Uzeny bucek nakrajime na kosticky,hodime do vetsiho hrnce a prudce skvarime do doby,az se vyskvari sadlo a z bucku zbydou jen stredne hnede skvarecky.Na kosticky nakrajenou cibuli vhodime do pripraveneho tuku a za staleho michani vyckame az bude sklovite zlata.Pak pridame na kostky nakrajenou klizku,zamichame,chvilku nechame nepodlite a pote zacneme podlevat cervenym vinem.Dulezite!!!Hotovy je,az kdyz je klizka zcela mekka,ale nerozpada se.Cim pomaleji se vari,tim je gulas lepsi.Asi deset minut pred koncem vareni,pridame jednu nadrobno nakrajenou chlebovou kurku a jednu nastrouhanou mensi bramboru(na zahusteni) a nadrobno nakrajenou uzenou klobasu,plus lzicku hladke mouky.Soucasne je mozne na velke panvy vyrabet kasicku na dochuceni : Na rozpaleny olej se da nastrohana nebo nadrobno nakrajena mrkev,petrzel a celer.Kdyz je to usmazeno,prida se sul,hodne cervene sladke papriky,primerene mnozstvi rozdrcenych palivych papricek,ci jineho ostreho koreni,rozdrceny pepr a hlavne jalovec,majoranka,nejake dalsi zelene bylinky,lzice rybizoveho dzemu,nastrouhanou citronovou kuru,lzicka kecupu,pripadne dalsi koreni,dle vlastniho vyberu.To vse dohromady se nekolik minut za staleho michani smazi na oleji,cimz se otevrou vsechny chute a splynou s olejem.Obsah panve se pak prida do hrnce s gulasem,dve minuty se to na mirnem ohni intenzivne micha.Pak se gulas odstavi a necha chladnout.Kdyz je uplne studeny,zamicha se do nej slehacka.Den se necha odpocivat.Konzumujeme ohraty az druhy den. |