| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Pravé čínské rizoto | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 600g vepřové kýty | ||||||||
Popis: Maso nakrájené na menší nudličky společně s nakrájenou cibulí a česnekem orestujeme na 3/4 dávky másla s olejem do zlatohněda (Zbytek másla schováme na zjemnění pokrmu ve finále). Přidáme nakrájené houby a krátce opečeme. Vsypeme propranou rýži a na mírném plameni za občasného míchání opékáme 15 min. Přidáme kukuřici a zalijeme vývarem, který jsme přivedli těsně k bodu varu. Vlijeme víno a ochutíme kořením. Dusíme až do z měknutí rýže asi 10 - 15 min (Během dušení podléváme vodou, aby se rýže nepřipálila). Do hotového, ještě horkého pokrmu vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zbytek másla a dochutíme solí. Podáváme posypané strouhaným sýrem. |