| Hromadné emaily | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečivo Kalkýš


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2019

Ingredience:

pšenice a raži v pomere asi 1:3
polohrubá múka

Popis:

Umyté zrno necháme naklíčiť. Každá deň ho musíme vlhčiť. Keď má zrno červené klíčky, zomelieme ho na mäsovom mlynčeku. Masu zalejeme vodou, dobre premývame a napokon rukami vyžmýkame,. Voda zostane biela ako mlieko. Zatrepeme ju polohrubou múkou tak, aby mala konzistenciu piškótového cesta, a nalejeme do keramického alebo železného pekáča. Do cesta zastokneme niekoľko trstiniek, aby dobre dýchalo. Upečený je hotový vtedy, keď je navrchu červená kôrka.

Toto pečivo, ktoré sa pieklo na Veľký Piatok, chutí ako medovník, a je veľmi výživné a zdravé.


Jít na recept Pečivo Kalkýš >>