Ingredience:
700 gr krůtích řízků
50 gr Dijonské hořčice
150 gr sýru Brie (ne úplně vyzrálého)
150 gr strouhanky
1 PL citronové šťávy
2 vajíčka,
40 gr másla
1PL oleje,
sůl, pepř
Omáčka :
3 PL tekutého medu
3 PL Dijonské hořčice
3PL celozrnné hořčice
|
Popis:
Osolte a opepřete řízky, v misce rozmíchejte hořčici, citronovou šťávu a vejce s pepřem. Obalte v tom řízky a oplácejte je strouhankou.
V pánvi rozehřejte máslo s olejem, citlivě tam vražte řízky a pomalu je jemně osmažte do zlatova. S láskou je vyjměte, vražte do vymaštěného pekáče a na čtvrt hodinku je vložte do trouby, vyhřáté na 180. Nakrájej Brie na tenké plátky a nechte je na masíčku rozpustit.
Smíchejte komponenty na omáčku, položte masíčko na teplý talíř, přelijte omáčkou, ať to má šťávu a servírujte s čerstvým salátem.
V originále se recept jmenuje :
Kalkoenlapjes met brie, honing en mosterd!
|