| Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Indonéský losos s mandlemi


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.4.2015

Ingredience:

1 losos
mandle
ananas
50g másla
víno

Popis:

Lososa vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50 g másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem (asi bílé) a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem (neměnit barvu).
Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova.
Nezapomenout na lososa!! Ne – vůně vydává svědectví o jeho dokonalém stavu. Vysvobodíme ho z kastrolu, dáme na vyhřátý talíř tak, aby na jeho povrchu byl změklý plátek ananasu, polijeme ho lžící voňavé šťávy, bohatě zasypeme opraženými mandlemi, ještě jednu lžíci navrch, přidat hromádku brambor dušených v másle a v jemně sekané petrželce.


Jít na recept Indonéský losos s mandlemi >>