| Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bavorské masové taštičky


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:6.10.2014

Ingredience:

Těsto:
42 g droždí (1 kostka)
500 g mouky a trochu na vál
120 g másla
1 vejce
1 ČLsoli

Náplň:
2 bílé cibule
150 g syrových vepřových řízků nebo zbytky pečeně
V2 svazku petrželky
2 PL slunečnicového oleje
2 PL vývaru
2 PL kysané smetany
1 ČL sušené majoránky
1 ČL sladké papriky
sůl
černý mletý pepř
1 vejce na potření


Popis:

Se salátem jsou tyto masem a zeleninou plněné taštičky chutným hlavním jídlem.
Několik jich zmrazte; rozmrazené a krátce rozpečené
je můžete kdykoli později ihned podávat.

2 pečicí plechy (20 kousků)

V menším hrnku mírně zahřejeme 1) 150 ml vody. Rozdrobíme do ní droždí, zamícháme a necháme ho rozpustit. Mouku dáme do mísy.
2)Rozehřejeme máslo a necháme vychladnout, až je vlažné. Rozpuště¬né droždí, máslo, vejce a sůl přidáme k mouce. Hnětacími nástavci ponorného elektrického šlehače vypracujeme lepkavé těsto.
3
) Vál lehce posypeme moukou. Dáme na něj těsto a asi 10 minut ho rukama hněteme a tlučeme jím o podložku, až je pružné a přestává se lepit. Pak dáme těsto zpět do mísy a necháme přikryté kynout na teplém místě asi 30 minut.
4) Mezitím si připravíme náplň. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řízek nebo zbytky pečeně nakrájíme na malé kostičky. Petrželku omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájíme najemno.
5
) Na pánvi rozehřejeme olej. Za stálého míchání na něm smažíme maso a cibuli, až cibule zesklovatí a maso ze všech stran zhnědne. Použijeme-li zbytky pečeně, přidáme je teprve teh¬dy, až je cibule sklovitá. Maso pak jen krátce s cibulí prohřejeme.
6
) Pánev odstavíme a do masové směsi vmícháme vývar, kysanou smetanu, petrželku, majoránku, papriku, sůl a pepř.
7) Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C, plynovou na stupeň 3-4). Plechy vyložíme
papírem na pečení. Na lehce pomoučeném vale těsto rozválíme na tloušťku 1 cm. Sklenkou vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Do středu každého dáme 1 ČL náplně.
Rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku, který odložíme. Okraje těsta potřeme bílkem a přitiskneme k sobě tak, aby vznikl půlměsíc. Taštičky rozložíme na plech, potřeme je žloutkem a necháme 10 minut kynout. Pečeme je (každý plech zvlášť) 15 minut do zlatožlutá.
Taštičky z listového těsta :
místo kynutého těsta můžeme použít 300 g listového těsta.
Pláty listového těsta rozložíme vedle sebe na pomoučený vál a necháme rozmrazit.
Náplň:
Oloupeme 3 cibule a nakrájíme je na¬drobno stejně jako svazek pažirky. 250 g vepřového masa nakrájíme na drobné kostičky a prudce je opečeme na 2 PL oleje. K masu přidáme cibuli, pažitku, 20 g másla, 2 PL mouky, 150 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme. Pláty těsta položíme na sebe a rozválí¬me je. Vykrájíme kolečka podle popisu v základním receptu, naplníme je nádivkou, potřeme žloutkem a upečeme.


Jít na recept Bavorské masové taštičky >>