| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Pletení | Domácí účto | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Bačovské rolky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g brambor | ||||||||
Popis: Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou. |