2 lžíce husího sádla
2 cibule
1 kg kyselého zelí
1 jablko
6 kuliček jalovce
2 dl bílého suchého vína
1/2 l hovězího vývaru
200 g uzeného vepřového bůčku
200 g uzeného masa
4 libové klobásy
4 párky
1 dl třešňové pálenky
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na husím sádle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnuté kyselé zelí a podusíme asi 5 minut. Přidáme nakrájené oloupané jablko, ochutíme kuličkami jalovce, přilijeme bílé víno, hovězí vývar a dusíme asi 2 hodiny. Po první hodině přidáme maso a klobásy a podlijeme třešňovou pálenkou. Před podáváním osolíme a přimícháme ohřáté libové párky.
Přílohy : vařené brambory, chléb
Ideální novoroční oběd, ale chutná to stejně i v létě.