1/2 kg žampionů
1 vejce
1 lžíce oleje (nejlépe olivového)
1 vejce
koření
sůl
(pár plátků tvrdého sýru na zapečení ale není nutno)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze žampionů odstraníme nožičky. Kloboučky důkladně posolíme zevnitř dáme na rozpálený olej (1/2 oleje)smažit. Uvolňovanou vodu pravidelně sléváme, protože strašně prská ve styku s olejem a může se připalovat. Když jsou vršky kloboučků světle hnědé, opečeme kloboučky i po jejich spodní straně. Jakmile je máme opečené naskládáme je do horké mísy z varného skla a vnitřky naplníme připravenou plnkou, jestli nedržíme příliš přísnou dietu tak na vrch dáme pláteček sýru a zapečeme cca 20 minut.
Plnka: Než se nám kloboučky připraví, nakrájíme na velice jemno nožičky žampionů a přidáme k nim koření podle chuti ( mám to vyskoušeno s následujícími kombinacemi: Provensálké, česnek, mletý i čerstvý zárvor, pepř a paprika a pokaždé je to jiné ale pokaždé dobré, zatím...). K okořeněným nožičkám přidáme trochu našlehané vejce. Promícháme v vzniklou směsí plníme kloboučky.