500 g vepřového bůčku
velká cuketa
sůl
pepř
kmín
cibule
česnek
popř.grilovací koření a podobně-dle vlastní chuti
Příloha:vařené brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěný vykoštěný bůček pokrájíme na kostky cca 3x3cm a dáme na pekáč.Posypeme nakrájenou cibulí(1ks velké cibule),pokrájeným česnekem (cca 3 pstroužky),osolíme,pokmínujeme a opepříme - mírně podlijeme vodou.Přiklopíme druhým pekáčem a dáme dusit do trouby.Mezi tím si oloupeme cuketu,vydlabeme jádřinec a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.Když je maso ze tří čtvrtin hotové přisypeme cuketu ještě mírně přisolíme,dle chuti dokořeníme a přikryté dodusíme.Nakonec odklopíme vrchní pekáč a chvilku dopečeme.Podáváme s vařeným bramborem a vězte,že nebudete ani vědět že jíte cuketu !Bude se vám zdát že jíte tučné vepřové maso.
Ještě bych chtěl připomenout,že je lepší,když je pokrm více kořeněný -fantazii a chuti se meze nekladou!