4 plátky masa (vepřové, může být i hovězí nebo drůbeží)
hrst sušených hub
2 lžíce bílého vína
špetka zázvoru
masox
1 cibule
1 lžíce másla
10 mandlí
sůl
trochu mouky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, aby se nezkroutily, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji. Na dno tlakového hrnce dáme větší lžíci másla, drobně usekanou cibuli, nasekané spařené mandle a pokrájené povařené houby. Zpěníme a zalijeme bílým vínem. Na tento základ vložíme připravené plátky a 10 minut dusíme. Mezitím vývar z hub zředíme teplou vodou, přidáme polovinu kostky masoxu, povaříme a nalijeme na plátky. Tlakový hrnec zavřeme a plátky dusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou a ještě povaříme. Podáváme s knedlíkem.