1/2l mléka
1pol. lžíci másla
půl kostky droždí tj.25g
1 vejce
1kávovou lžičku cukru
špetku soli
polohrubá a hladká mouka.
Na ozdobení: Povidla
strouhaný tvrdý tvaroh
šlehačka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do misky nalijeme mléko, přidáme droždí, sůl, cukr a rozehřáté (vychlazené) máslo a vejce. Promícháme a přidáváme střídavě hladkou a polohrubou mouku tuhost těsta tak jako na knedlíky. Těsto necháme vykynout cca půl hodinky. Polévkovou lžící vykrajujeme bochánky které necháme odpočinout a dlaní stlačíme do tvaru vdolečků. Podle naší babičky pečeme na suchém litinovém plátu. Upečené pomašlujeme máslem. Ještě teplé pomažeme povidly nejlépe hrušková, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehanou šlehačkou. PŘEJEME VÁM DOBROU CHUT.