| FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Velikonoční a Vánoční Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Vánoční kapr v marinádě

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:30
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 6265x / 4x
Přidáno/změněno: 15.9.2013
Kategorie: - Maso - Ryby - Sladkovodní - Kapr
- Marinády - Ostatní
- Příprava pokrmů - Předkrmy - Studené
- Velikonoční a Vánoční

Inredience:

6 porcí kapra
sůl
1,5 l vody
2 lžíce octa 8%
5 dkg cibule
bobkový list
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
trochu tymiánu

Marináda :
25 dkg majonézy
1 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany na šlehání
1 - 2 lžíce nastrouhaného křenu
(může být i více dle gusta)
1 lžíce octa 8%
1 lžička cukru
1 lžička vorčestrové omáčky
trochu mletého pepře
2 uvařená vejce
(nadrobno pokrájená) na posypání



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl, cibuli, bobkový list, pepř celý, nové koření a 10 minut povaříme. Do vývaru vložíme potom očištěné a osolené porce kapra. Za mírného varu povaříme 18 - 20 minut. Uvařené porce kapra necháme ve vývaru vychladnout.
Nyní si připravíme marinádu. Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáváme víno, nastrouhaný křen, ocet, cukr, koření a nakonec lehce přimícháme šlehačku. Hotovou marinádu podle chuti přisolíme a uložíme v chladu.
Vychladlé porce kapra z vývaru vyjmeme a odstraníme z nich větší kosti (ti šikovnější mohou odstranit i malé kosti). Porce po odstranění kostí musí zůstat celé. Tyto urovnáme na mísu nebo dáváme jednotlivě na malé misky a přelijeme připravenou marinádou. Povrch posypeme nadrobno rozsekanými vejci. Okraj mísy ozdobíme rozpůlenými kolečky citronu a zelenou petrželkou.
podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.

Dobrou chuť ke štědrovečernímu předkrmu.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vánoční kapr v marinádě:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Velikonoční a Vánoční
Ořechové kuličky od Evy 18.10.
Nejlepší medové perníčky - jsou hned měkké 18.10.
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Povánoční mňamka 25.07.
Vánoční krůta podle Jamieho Olivera 09.06.
Štědrovečerní Žralok 07.02.
Boubelova kolečka 25.10.
Rohlíčky kokosové 14.10.
Vánoční měkké perníčky 11.10.
Jetelíčky oříškové 13.09.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0802s norob)