
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|
Recept na Tiramisu XIV.
|
|
 |
| |
Postup přípravy:- smíchejte jogurt s cukry
- ušlehejte šlehačku
- nabobtnalou želatinu (ve 2 lž Amaretta) rozpusťte v zahřátém kastrůlku s troškou vody (ne víc než 1 lž) - pozor nesmí dojít k varu! Jen pomocí metličky a tepla rozpustit. a přidat postupně několik lžic jogurtu
- to vše pak vmíchat do zbylého jogurtu
- vše pak opatrně (pomalu nejvíc na 2) vešleháme šlehačem do Mascarpone
+ už jen pomocí stěrky vmícháme šlehačku
Skládáme vrstvy piškotů,vždy cukrovou stranou vzhůru, pokapeme částí směsi (2 lž Amaretta a 5 lž hodně silné kávy), 1/2 krému (samozřejmě záleží na velikosti a výšce formy) a opakujeme, v každém př. končíme krémem, jenž silně zasypeme kakaem, před podávání mužeme ozdobit rozp.čokoládou a mátou. Krájí se opravdu dobře. Já ho dělám do pekáče, vyloženého fólií. Chlazení je moc důležité pro tuhnutí a také kvůli ztrátě určité pachuti Mascarpone a želatiny, někdy i šlehačky, zvlášť použijete-li trvanlivou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Tiramisu XIV., zkopírujte si následující kód:
| |
|
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/tiramisu-xiv">Recept: Tiramisu XIV.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tiramisu XIV.:

FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|